ס"ע
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
47135-07-10
01/01/2012
|
בפני השופט:
אסנת רובוביץ - ברכש
|
- נגד - |
התובע:
חברת ד"ר זכוכית בע"מ
|
הנתבע:
ויקטור שרמן
|
|
החלטה
1.בפניי בקשה מטעם המבקשת להורות למשיב לגלות את הקלטות החסויות המפורטות בסעיף 6 לבקשתו מיום 24.11.11, לאלתר, שאם לא כן שלא לאפשר לו להגישם במסגרת הגשת הראיות מטעמו.
2.המבקשת מבהירה כי הסכמתה בדיון המקדמי האחרון להגיש את הראיות החסויות-הקלטות לאחר הגשת תצהירי עדות ראשית, אינה חלה על הקלטות נשוא סעיף 6 לבקשה של המשיב מיום 24.11.11, הואיל ובתצהיר גילוי מסמכים המקורי מטעם המשיב , שהוגש עובר לדיון המקדמי והיווה את הבסיס להסכמתו להגשת קלטות לאחר הגשת תצהירים, לא הופיע כל ראיה חסוייה. משכך ההסכמה אינה חלה בנדון.
3.המשיב, מבהיר כי מרגע שניתנה הסכמה בכל הנוגע להגשת ראיות חסויות, הינה שרירה וקיימת לכלל הקלטות וכלל שהמבקש לא הגיש בר"ע בנדון, הינו מנוע מלטעון כנגד הגשת הקלטות לאחר הגשת תצהירי עדות ראשית. כמו כן טוען המשיב כי המבקשת ידעה היטב על כך שבידי המשיב יש קלטות וזה היה הבסיס להסכמה. עוד טוען המשיב לשיהוי בהגשת בקשה זו, שמוגשת בחוסר תום לב רק לאחר הגשת תצהירי עדות ראשית מטעם המשיב.
4.לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה ובשאר המסמכים נשוא תיק זה , הנני סבורה שיש לדחות את הבקשה. להלן טעמיי:
5.ביום 22.9.11 התקיים דיון מקדמי בו הגיעו הצדדים להסכמה , כמצוטט:
"ב"כ הצדדים: הגענו להסכמה לעניין הקלטות לפיה ההקלטות יגולו לאחר שיוגשו תצהירי עדות ראשית מטעם 2 הצדדים ,באופן הדדי." ( ההדגשה לא במקור א.ר.ב).
6.במועד בו הגיעו ב"כ הצדדים להסכמה המצוטטת לעיל, היה בפני המבקשת תצהירי גילוי מסמכים מטעם המשיב, שבו לא היה פירוט בדבר קלטות חסויות. אולם בהתאם לנוסח ההסכמה המצוטט, עולה כי המבקשת ידעה על קיומן של קלטות המצויות אצל המשיב, הגם שלא פורטו מפורשת בתצהיר גילוי מסמכים מטעמו.
7. נוכח הסכמה זו ומשמדובר על הסכמה הדדית, הרי שאיני מוצאת לנכון לפעול באופן שאינו הדדי, בכל הנוגע להגשת הקלטות.
8.יתרה מזאת, עוד ביום 2.10.11 מסר המשיב למבקשת תצהיר גילוי מסמכים מעודכן בו יש פירוט המסמכים, לרבות הראיות החסויות בהתאמה להסכמה שניתנה בדיון המקדמי מיום 22.9.11. לא ברור מדוע זה המתינה המבקשת כחודשיים ימים להגשת הבקשה ומדוע החליטה להגישה רק לאחר שהמשיב הגיש תצהירי עדות ראשית מטעמו. די בשיהוי זה לדחות את הבקשה.
9.נוכח האמור, הבקשה נדחית. המשיב יגיש את הקלטות המפורטת בסעיף 6 לבקשתו מיום 24.11.11 לאחר הגשת תצהירי עדות ראשית מטעם המבקשת, כפי שגם הקלטת מטעם המבקשת תוגש לאחר הגשת תצהירי עדות ראשית בתיק זה.
10.הוצאות הבקשה תוכרענה במסגרת ההליך העיקרי.
ניתנה היום, ו' טבת תשע"ב, 01 ינואר 2012, בהעדר הצדדים.